2. شهريور 1394 - 6:27   |   کد مطلب: 7090
ورود دوباره روباه پیر به لانه اش در ایران
چراغ سبز به خیانتکاران، چرا و چگونه؟!
اما سوال اساسی شاید آن باشد چه شده که مقامات ایرانی به این نتیجه رسیدند که روابط خود با انگلستان را دوباره بهبود ببخشند؟ آیا در نوع برخورد و مواجهه خصمانه و دیرینه این کشور در قبال ملت ایران چرخشی حاصل شده است که مردم از آن بی خبرند؟!
 بازگشایی سفارت انگلیس در تهران	 جنایات انگلیس علیه ملت ایران	 دلایل بازگشایی سفارت انگلیس

به گزارش شبنم ها به نقل از  پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، سمیرا خطیب زاده در یادادشتی به بهانه بازگشایی دوباره سفارت خانه انگلیس در تهران نوشت: درست در سالگرد کودتای 28 مرداد که مردم ایران را دوباره به یاد جنایت‌ و خیانت‌های آمریکا و انگلیس بر علیه کشورمان انداخت خبر کوتاهی در در روزنامه گاردین به چاپ رسید:

سفارت انگلیس در تهران پس از چند سال تعطیلی روز یکشنبه اول شهریور 94 با حضور وزیر خارجه آن کشور بازگشایی می‌شود!

قرار شد فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان در سفر به ایران از سفارت این کشور بازگشایی نماید و طبق معمول همیشه ما خبر را قبل از اینکه در خبرگزاری‌های رسمی و یا از زبان سخنگوی وزارت امور خارجه بشنویم در روزنامه رسمی انگلیس خواندیم. این پنهان‌کاری مقامات رسمی وزارت امور خارجه که این روزها گویی عرف هم شده است علامت سوال بزرگی است که نیازمند پاسخگویی شفاف و صریح مقامان مسئول است.

اما سوال اساسی شاید آن باشد که چه شد که مقامات ایرانی به این نتیجه رسیدند که روابط خود با انگلستان را دوباره بهبود ببخشند؟ آیا در نوع برخورد و مواجهه خصمانه و دیرینه این کشور در قبال ملت ایران چرخشی حاصل شده است که مردم از آن بی خبرند؟! اگر چنین است طرح و یا ذکر مواردی از آن به شفاف سازی هر چه بیشتر اذهان ملت کمک شایانی خواهد نمود.

اما حافظه تاریخی ملت ایران را که ورق بزنید پر از از صفحاتی که مهر خیانت و جنایت این روباه پیر را در خود ثبت و ضبط کرده است. شاید یادآوری این صفحات تاریخی چندان خالی از لطف نباشد.

جنایت هسته‌ای

درست پاییز سال 89 بود زمانی که "جان ساورز" رئیس‌ دستگاه جاسوسی انگلیس(MI6)   برای اولین بار در برابر رسانه‌های عمومی رخ نشان داد! اما موضوع این رسانه‌ای شدن برای "جان ساورز" چه بود که این قدر اهمیت داشت.

برنامه هسته‌ای ایران

جان ساورز در سخنانی تعجب برانگیز اعلام کرد سازمان جاسوسی انگلیس(MI6)   در حال «انجام عملیات جاسوسی» با هدف «توقف برنامه هسته‌ای ایران» است. اما سخنان جان ساورز‌ یک نکته کلیدی داشت که از اتفاقات آتی رمزگشایی می‌کرد. نکته کلیدی که به نظر می‌رسید فرمان آغاز یک عملیات جدید و غیرانسانی علیه مردم ایران باشد: «دیپلماسی برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران کافی نیست و باید به فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی برای مقابله با ایران ادامه داد.»

درست 8 آذرماه 89 و تنها چند روز پس از این اظهارات، دو تن از دانشمندان هسته ای کشورمان یعنی مجید شهریاری و فریدون عباسی در دو عملیات جداگانه ترور شدند تا به زودی ترجمه عملی سخنان ساورز و مراد او از فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی علیه برنامه هسته‌ای ایران نمایان شود.

اما انگلستان هیچگاه بخاطر جنایات فراموش ناشدنی‌اش در حق دانشمندان هسته‌ای کشورمان نه تنها عذرخواهی نکرد بلکه در کمال وقاحت در برابر خشم جوانان انقلابی که «احساسات» آنها به تائید رهبر انقلاب هم رسید، ادعای غرامت و خسارت هم نمود!

اما پرداختن به تمامی جنایاتی که این کشور استعمارگر تاکنون در حق ما روا داشته است خود نیازمند وقت و فرصتی مضاعف است که از بارزترین آن همان کودتای 28 مرداد است که بعد از سال‌ها نیازمند بازخوانی و یادآوری به کسانی است که این روزها فراموشی گرفته اند!

نقش بارز و آشکار انگلیس در حمایت از سران فتنه 88 و هزینه‌های میلیاردی این کشور چه در قالب فضاسازی و جریان‌سازی رسانه‌ای بر علیه کشورمان و چه اجیر کردن اراذل و اوباشی که به خیابان‌ها بریزند و آتشی را شعله ور سازند برکسی پوشیده نیست. اما جای این سوال است که چرا این پیشینه از اذهان مقامات وزارت امور خارجه کشورمان پنهان مانده است؟!   

فهرستی از جنایات تاریخی و فراموش ناشدنی انگلیس بر علیه ملت ایران

  •  تحمیل قرارداد رویترز (1872) که براساس آن، ایران به مدت 70 سال کاملا به انگلستان فروخته شد.
  • ایجاد فرقه‌های ضاله بابیت و بهائیت به قصد انحطاط مذهبی در ایران و تسلط بر این سرزمین.
  • تحمیل قرارداد تالبوت (انحصار توتون و تنباکو) به ایران، این قرارداد با حکم فقیه جامع‌الشرایط زمان؛ آیت‌الله میرزای شیرازی لغو شد.
  • تحمیل قرارداد دارسی به ایران برای اکتشافات، استخراج و غارت منابع نفتی در سال 1901.
  •  به انحراف کشاندن انقلاب مشروطیت و زمینه‌چینی برای اعدام آیت‌الله شیخ فضل‌الله نوری.10
  • تحمیل قرارداد 1919 که براساس آن شمال ایران نیز زیر سلطه انگلستان قرار گرفت. این قرارداد با مجاهدت‌های آیت‌الله‌ مدرس بی‌اثر و کمتر از یکسال پس از انعقاد، لغو شد.
  • حمایت و پشتیبانی از کودتای رضاخان از طریق سیدضیاءالدین طباطبایی، روزنامه‌نگاری که عامل سفارت بریتانیا در تهران بود.
  • تحمیل قرارداد گس- گلشائیان در 1933 (1312 شمسی) که قرارداد دارسی را ظالمانه‌تر کرد. براساس این قرارداد حق بهره‌برداری از معادن، جنگل‌ها، معافیت گمرکی برای کالاهای کشاورزی بریتانیا، استفاده رایگان از نفت ایران برای نیروی دریایی انگلیس و خرید زمین‌هایی که در آن نفت کشف می‌شد به قیمت زمین عادی به انگلستان اختصاص یافت.
  • اشغال ایران در چارچوب حمله متفقین به ایران و تحمیل قحطی و فقر به ملت و وارد آوردن خسارات جانی و مالی فراوان.
  • سنگ اندازی در راه تشکیل حکومت جمهوری در ایران طی سال‌هایی که حکومت محمدرضا شاه هنوز تثبیت نشده بود.
  • نقش مستقیم در کودتای 28 مرداد 1332 (1953) برای همراهی با آمریکا.
  • همراهی با آمریکا در سرکوب انقلاب اسلامی ملت ایران.
  • تحریک گروهک‌ها و قومیت‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران.
  • کمک به رژیم بعثی عراق برای حمله به ایران و ادامه این پشتیبانی‌ها در طول هشت سال جنگ.
  • حمله به سفارت ایران در لندن و شهادت دو کارمند ایرانی.
  • حمایت مستمر از گروهک‌ها و براندازان جمهوری اسلامی در 33 سال گذشته.
  • حمایت و پشتیبانی از سلمان رشدی، نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی، انگلیسی‌ها سفارش‌دهنده، منتشر‌کننده و حامی کتاب و نویسنده‌اش بوده و هستند.
  • حمایت از فتنه88 از طریق سفارتخانه‌اش در تهران، شبکه‌های رسانه‌ای همچون بی‌بی‌سی و راه‌اندازی شبکه‌های مختلف رسانه‌ای فارسی زبان در جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی.
  • مشارکت فعال و اثرگذار در تحریم‌های ایران طی 33 سال گذشته.

این فهرست مختصر، تنها بخشی از  جنایات انگلیس است و این پرسش را در ذهن پدید می‌آورد که چرا با چنین سابقه‌ای، روابط ما با انگلیس، به صورت کامل قطع نشده و تنها به کاهش سطح روابط رای داده شد؟!

اما در پایان شاید ذکر این نکته خالی از لطف نباشد که بعد از شنیدن خبر بازگشایی سفارت انگلیس در تهران و  تلاش آمریکا در پی افتتاح دفتر حافظ منافع در تهران این جمله "نگروپونته" یکی از ارشدترین اعضای جامعه اطلاعاتی امریکا در ذهن متبادر می شود که زمانی هم در عراق مسئولیت داشته است.

"نگروپونته" نخستین سفیر امریکا در عراق پس از صدام پیش از پایان ماموریتش در عراق به یکی از سران سیاسی این کشور گفته بود میدانی چرا در امریکا کودتا نمی شود؟ و خود بی درنگ جواب می دهد:

«زیرا آمریکا در واشنگتن سفارت ندارد.»

انتهای پیام /

دیدگاه شما

آخرین اخبار