10. شهريور 1394 - 6:43   |   کد مطلب: 7218
یک جامعه شناس، علت اصلی آرایش‌های نامتعارف زنان را از خود بیگانگی فرهنگی دانست و گفت: از خود ریختگی فرهنگی، کم شدن نظام ارزش‌های سنتی ، تهاجم فرهنگی و هجوم شبکه‌های ماهواره‌ای از مهم‌ترین دلایل روایج اینگونه آرایش ها در جامعه است.
 خودبیگانگی فرهنگی، کم شدن نظام ارزش‌های سنتی و الگوهای غلط، مهم‌ترین دلیل آرایش نامتعارف زنان

 به گزارش شبنم ها به نقل از طنین یاس ، دکتر امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه،  آرایش های نامتعارف برخی زنان و مردان در اجتماع را ناشی از الگوبرداری‌های غلط دانست و گفت: متاسفانه امروزه به دلیل الگوبرداری‌های غلطی که از جانب رسانه‌های بیگانه اعمال می‌شود، شاهد بیشتر شدن  اینگونه آرایش های نامتعارف از طرف زنان و حتی مردان در اجتماع هستیم .

این جامعه شناس و استاد دانشگاه تصریح کرد: آرایش زنان در طول تاریخ مطرح بوده است و سابقه‌ای دیرینه  آرایش‌های مختلف زنان و مردان در جوامع گوناگون وجود دارد و این در حالی بوده است که این آرایش‌ها بسته به منطقه زندگی و یا طبقه اجتماعی و یا جوامع خاص متفاوت بوده است  اما نکته حائز اهمیت در این است که همین آرایش نیز در جامعه مورد نظر معمول و رایج محسوب می‌شده است.

قرایی مقدم اظهار کرد: الگوهای غلطی که امروزه به جوانان ارائه می‌شود نظیر گروه‌های موسیقی رفتار و تیپ‌های برخی ورزشکاران، بازیگران و افرادی از این دست که محبوبیتی بیش از افراد عادی در اجتماع دارند، سبب برخی انحرافات در این زمینه برای جوانان و نوجوانان گردیده است .

وی گفت: این آرایش‌های نامتعارف موجب شده است تا ایران از کشورهای پُر مصرف در زمینه لوازم آرایش محسوب شود و در برخی موارد به آرایش‌های نا متعارف و زننده مبدل گردد .

وی علت این امر را از خود بیگانگی فرهنگی مطرح کرد و خاطر نشان کرد: از خود بیگانگی فرهنگی و یا خود ریختگی فرهنگی، کم شدن نظام ارزش‌های سنتی ، تهاجم فرهنگی و هجوم شبکه‌های ماهواره‌ای، سریال‌ها و فیلم‌ها و ... همه و همه در این امر دخیل هستند .

قرایی به نقش خانواده در تربیت فرزندان از همان سنین کودکی تاکید کرد و گفت: خانواده مهمترین نهاد اجتماعی است که در نقش‌پذیری و الگوسازی درست در نهاد فرزندان نقش به سزایی را از دیر باز داشته و دارا ست .

این جامعه شناس و استاد دانشگاه از نقش آموزش و پرورش درمرحله بعد، سخن به میان آورد و افزود: این نهاد از جمله مهمترین مجموعه‌هایی است که در شکل گیری و تربیت فرزندان که همان جوانان آینده هستند تاثیر به سزایی دارد.

قرایی مقدم، از کم بودن  عزت نفس زنان محجبه در فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها سخن به میان آورد و گفت : زنان و دخترانی که نقش مذهبی پر رنگی دارند کمتر در نقش های کلیدی رسانه دیده می‌شوند و همین مسئله به نوعی و از جنبه‌ای سبب کم شدن عزت نفس این گروه از زنان و دختران در جامعه شده است .

این جامعه شناس تاکید کرد: آگاه سازی و مجاب نمودن جوانان به مراتب سخت‌تر از مجبور کردن آنان به هر امری است چرا که در مجاب کردن فرد در معرض تاثیرات عمقی و درونی و باطنی ارزش‌های فرهنگی خود قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در مجاب کردن فرد به علت تاثیرات عمیق تصمیم گیری‌های درست را موجب می‌شود و  فرد از بسیاری از آسیب‌ها مصون می‌ماند که جوان می‌تواند با دید باز و هوشمندانه به سراغ مسئله می‌رود .

این جامعه شناس تاکید کرد: سریال‌های خوب و برنامه‌هایی که در بالا بردن بینش و آگاهی افراد نقش داشته باشند در هر چه خنثی شدن نقشه‌های دشمنان در زمینه‌های فرهنگی بسیار موثر خواهند بود و این تنها راه سازنده در این خصوص است .

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار