27. فروردين 1397 - 21:48   |   کد مطلب: 21561
خوردن روزانه یک عدد کیوی حدود 35 درصد از نیاز بدن شما به ویتامین کا را برطرف می­‌کند، ویتامین کا لخته شدن خون را تنظیم و به جابه­‌جایی کلسیم در بدن شما کمک می‌­کند، استحکام استخوان ­ها را افزایش و خطر پوکی یا شکستگی استخوان به دلیل افزایش سن را کاهش می­‌دهد.
خواص کیوی

به گزارش شبنم همدان به نقل از باشگاه خبرنگاران : اعتقاد بر این است که کیوی بسته کوچکی از چیزهای بزرگ است، این میوه آبدار و سبز رنگ معمولاً تنها پنج تا هشت سانتی متر طول و پنج تا 6 سانتیمتر عرض دارد، اما خواص غذایی زیادی دارد و خوشمزه است.

درباره خواص غذایی کیوی باید گفت تنها خوردن یک عدد از این میوه در روز ویتامین سی مورد نیاز بدن بزرگسالان را تأمین می‌کند، بدن ما برای مبارزه با سرطان، بیماری­‌های قلبی و التهاب به ویتامین سی نیاز دارد، ویتامین سی سیستم دفاعی بدن را در برابر عفونت ­ها تقویت و به تشکیل کلاژن که عنصری اساسی در بافت ­ها، پوست و استخوان­هاست، کمک می­‌کند.

کیوی همچنین حاوی ترکیبات ویتامین ای است که یکی از بهترین آنتی اکسیدان­هاست، در نتیجه خوردن این میوه از آسیب رساندن کلسترول مضر به بدن جلوگیری کرده و از غشای سلولی محافظت می­‌کند، ویتامین ای همچنین به حفظ ساختار و کارایی ماهیچه­‌های اسکلتی و قلبی کمک می‌­کند، یک سیستم اسکلتی قوی از بدن در برابر آسیب دیدگی محافظت می­‌کند و ماهیچه ­ها را قوی نگه می­دارد.

خوردن روزانه یک عدد کیوی حدود 35 درصد از نیاز بدن شما به ویتامین کا را برطرف می­‌کند، ویتامین کا لخته شدن خون را تنظیم و به جابه­‌جایی کلسیم در بدن شما کمک می‌­کند، استحکام استخوان ­ها را افزایش  و خطر پوکی یا شکستگی استخوان به دلیل افزایش سن را کاهش می­‌دهد.

این میوه شگفت انگیز همچنین منبع غنی از فیبر است و به همین دلیل به رفع یبوست کمک می­‌کند، این میوه مواد سرطان زایی را که در کبد متابولیزه شده­اند، از جریان خون پاک می­کند.

کیوی همچنین حاوی آنزیمی با نام اکتینیدین است که به هضم غذا کمک می­کند. این میوه غنی از اسیدهای ارگانیکی است که اثرات آنتی اکسیدان بالایی داند.

نباید از کاروتنوئیدهای موجود در این میوه مانند بتاکاروتن و لوتئین به سادگی عبور کنیم، این ترکیبات خطر ابتلا به بیماری­ آب مروارید را کاهش می­‌دهند و به تقویت بینایی افراد کمک می­‌کنند؛ این خواص کیوی را به میوه­ای ارزشمند برای افرادی که سوابق بیماری ­هایی نظیر گلوکوما، آب مروارید و دیگر مشکلات بینایی دارند، تبدیل کرده است.

طبیبان قدیمی چین از قرن­ ها پیش به خواص شگفت انگیز کیوی آگاه بوده ­اند؛ در حقیقت در داروهای سنتی چینی از ریشه و میوه کیوی برای درمان بیماری­ های معده، بیماری­ های مقعدی، سرطان پستان و حتی عفونت­ های ویروسی نظیر هپاتیت استفاده می­‌شده است،. آب کیوی تشنگی را برطرف و به هضم غذا کمک می‌­کند و جلوی التهاب، استفراغ و تحریک پذیری را می­‌گیرد.

امروزه با کمک آزمایش­ های بالینی علم توانسته است به خواص شگفت انگیز کیوی در حفظ سلامتی پی ببرد.

خواص جادویی کیوی

به کار انداختن روده: مصرف روزانه کیوی حجم مدفوع بزرگسالان را بیشتر می­‌کند، پژوهش­‌ها نشان می­‌دهند مصرف کیوی می­‌تواند منجر به بهبود یبوست مزمن شود.

محافظت در برابر بیماری ­های باکتریایی: نتایج به دست آمده از آزمایش‌­ها نشان می‌دهد مصرف کیوی از رشد باکتری­‌های ای کولای و استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین سه نمونه قارچ شایع جلوگیری می‌کند.

افزایش ایمنی بدن: نتایج یک مطالعه دیگر نشان می‌­دهد مصرف کیوی در موش­‌ها باعث افزایش ایمنی آن­ها در برابر بیماری­‌های وبا و دیفتری شد، کیوی می‌­تواند ایمنی کودکان و دیگر افراد را در برابر خطر ابتلا به بیماری­هایی نظیر وبا و دیفتری افزایش دهد.

جلوگیری از واکنش­ های آلرژیک: مطالعاتی که روی سایر حیوانات انجام گرفته نشان می­‎دهند مصرف فرآورده‌­های کیوی اثرات ضد آلرژیک دارد، در نتیجه می­‌توان از کیوی برای جلوگیری از واکنش‌­های آلرژیک مانند آسم، برونشیت یا اگزما استفاده کرد.

بهبود سریع سرماخوردگی: نتایج یک آزمایش دیگر نشان می­‌دهد کودکان پیش دبستانی و بزرگسالانی که کیوی مصرف می­‌کردند در مقایسه با کسانی که موز می­‌خوردند، زودتر از دست سرماخوردگی و آنفولانزا راحت شدند.

کاهش سطح کلسترول: نتایج آزمایشی دیگر نشان داد که مصرف روزانه دو الی سه عدد کیوی سطح تری گلیسرید را تا 15 درصد کاهش می‌­دهد، نتایج آزمایش بالینی دیگری که روی مردان سیگاری انجام گرفت نشان داد فشار خون کسانی که برای مدت هشت هفته روزانه سه عدد کیوی می­خوردند، به طور قابل ملاحظه­‌ای کاهش یافت.

افزایش سطح آنتی اکسیدان­ ها: نتایج یک پژوهش نشان داد که نوشیدن آب کیوی ظرفیت آنتی اکسیدان پلاسما را بعد از 30 دقیقه افزایش می­دهد و تا 90 دقیقه بعد هم چنین اثری دیده می­‌شود، دو پژوهش مستقل که در بریتانیا انجام شده‌­اند، صحت این نتایج را تأیید می‌کنند. یکی از این پژوهش‌­ها همچنین نشان می‌­دهد که خوردن کیوی موجب تسریع ترمیم زخم ها می­‌شود.

جلوگیری از کم خونی: نتایج پژوهشی که روی زنان با کم خونی خفیف انجام شد نشان می­‌دهد کسانی که روزانه دو عدد کیوی به همراه غلات غنی شده با آهن مصرف می‌­کنند، در مقایسه با کسانی که روزانه غلات غنی شده با آهن را همراه یک عدد موز می­‌خوردند، سطح آهن بالاتری داشتند، احتمالاً ویتامین سی، لوتئین و زاگزانتین موجود در کیوی موجب بهبود این زنان شده‌­اند.

پیشگیری از سرطان: نتایج آزمایش­ هایی که روی موش ­ها انجام شده نشان می­‌دهد مصرف آب کیوی از رشد سلول­ های سرطانی در بدن جلوگیری می‌­کند، نتایج آزمایشی دیگر نشان می­‌دهد آب کیوی موجب تقویت مغز استخوان می‌شود، در نتیجه می­‌توان از کیوی برای کاهش آثار دردناک شیمی درمانی استفاده کرد.

اگر از خوردن کیوی خام خوشتان نمی­‌آید، مشکلی نیست، می­‌توانید شیرینی یا مربای این میوه را مصرف کنید و از خواص غذایی فوق العاده و مزه خوشمزه این میوه لذت ببرید.

انتهای پیام/ص

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار