5. تير 1395 - 12:12   |   کد مطلب: 10625
حفظ سلامتي و درمان بيماري ها در طب سنتي بر اساس شناخت نوع مزاج و طبيعت انسان صورت مي گيرد و بر همين اصل خوراکي‌هايي تجويز مي‌شود که بتواند مزاج را متعادل و علائم بيماري را التيام بخشد.

به گزارش شبنم ها به نقل از بانو : دکتر روشنک قدس افزود: افراد داراي مزاج خوب يعني «گرم و خشک» يا «سرد و خشک» که در مولفه گرمي مشابه اند در روزه داري طولاني مدت که مصادف به فصل تابستان است به مراتب به مواد رطوبت بخش بيشتري براي حفظ تعادل آب در در بدن طي 16 ساعت روزه داري، نياز دارند. وي خاطرنشان کرد: اين دو گروه براي تامين مواد رطوبت بخش مي توانند از شربت تخم ريحان، شربت آبليمو، خاکشير يا دوغ خرفه استفاده کنند؛ براي تهيه دوغ خرفه ، تخم خرفه را بايد شيره کشي کرد و سپس از شب قبل در دوغ خيساند و سپس دوغ را بياشامند اين معجون به ويژه براي افراد با مزاج گرم و خشک توصيه مي شود. قدس ادامه داد: همچنين شيربادام نيز براي افراد با مزاج سرد و خشک توصيه مي شود؛ شير بادام، معجوني متشکل از شير نيست بلکه چند نوع مغز بادام در يک ليوان آب خيس مي خورد و سپس با عسل مخلوط مي شود و چون به خاطر عسل، رنگ شيري پيدا مي کند به آن شيربادام مي گويند. رئيس دانشکده طب سنتي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: افراد داراي مزاج گرم نمي توانند از خوراکي ها و نوشيدني هاي با مزاج بسيار گرم مانند ادويه هايي از جمله فلفل، دارچين و زنجبيل در طبخ غذا استفاده کنند؛ اين افراد مي توانند غذاهاي ترش مزه مانند خورش تمرهندي يا رب انار مصرف کنند. قدس تاکيد کرد: افراد با مزاج سرد عموما نياز کمتري به مواد رطوبت رسان دارند. افرادي که در سردي مزاج با هم مشترکند و عموما به جاي احساس عطش، عدم تحمل گرسنگي در ماه رمضان، آنان را با مشکل مواجه مي کند، توصيه مي شود از ادويه هاي گرم معتدل مانند آويشن، زيره، زنيان، رازيانه و دارچين در غذاي خود استفاده کنند. وي ادامه داد: استفاده از شربت سکنجبين يا ماء العسل (شربتي از آب و عسل و دارچين) براي اين دسته از افراد مي تواند موثر باشد. وي يادآور شد: افراد با مزاج گرم و خشک در فصل تابستان و طي ماه مبارک رمضان نبايد فعاليت روزانه بيش از حد داشته باشند و توصيه مي شود که خواب قبل از بعدازظهر داشته باشند اما مزاج سرد، محدوديت فعاليت روزانه ندارند. حفظ سلامتي و درمان بيماري ها در طب سنتي بر اساس شناخت نوع مزاج و طبيعت انسان صورت مي گيرد و بر همين اصل خوراکي‌هايي تجويز مي‌شود که بتواند مزاج را متعادل و علائم بيماري را التيام بخشد. بر اين اساس افراد در طب سنتي داراي چهار مزاج مزاج گرم و خشک (صفراوي) ، گرم و تر (دم) ، مزاج سرد و تر (بلغم) و سرد و خشک (سودا) هستند که در مراجعه به متخصصان طب سنتي اين مزاج ها مشخص مي شود اما بطورمثال افراد با مزاج گرم و خشک لاغر اندام و سفيدچهره اند.

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار